V-Shine хидратантна маска за ревитализација
11 дек 2012

V-Shine хидратантна маска за ревитализација

V Shine е хидратантна маска за ревитализација која е посебно формулирана со витамин кој ја намалува меланин пигментацијата и помага за омекнување на кожата. Исто така овозможува долга хидратација која трае 24 часа и ја зголемува влажноста на кожата за 20 %.  Со свеж и природен мирис ја одржава кожата мека и влажна.

Главни состојки:

  • Хијалуронска киселина – како важна состојка на дерматолошкиот слој хијалуронската киселина е природен “паметен” тип –  длабоко влажен  фактор кој може да апсорбира неколку стотици пати повеќе од неговата тежина.

Позната е како најдобар хидратантен агент. Има функција на подмачкување, поправка и ослoбодување на слoбодните радикали.

  • Ekстракт од репка – како вид на пенетрација на заштитниот фактор, како извор на енергија,помага при апсорбирање на влагата од дното на кожата, а со тоа и ја надополнува површината на кожата  и воспоставува рамнотежа на влажноста на кожата Iи дава антиалергиски ефект.
  • Пентавитин (Saccharide Isomerate-Pentavitin) – новата состојка на хидратација, ја третираат површината на кожата како магнет и динамичко ја одржува рамнотежа на водата во кожата
  • Витамин AA2G – ја дава трајната стабилност на кожата и делува на обелување на кожата,  остранува дамки и спречува создавање на меланин.

 AA2G полека  ослободува  витамин Ц, и обезбедува трајна стабилност на ефектот  за избелување на кожата.Ги отстранува темните дамки од кожата и на тој начин го спречува созадавњето на меланин. AA2G се врзува со слободната α-глукозидаза во кожата по навлегувањето во длабинскиот слој . Стабилноста и е 10 пати поголема од нормалниот витамин Ц. Витаминот Ц може да даде голем удел во забавувањето на процесот на создавање меланин во кожата. Ја прави кожата мека и сјајна. Откако AA2G ке се рашири во длабокиот слој низ кутикулите, може континуирано да го забавува создавањето на меланин со постоечки пигмент, секогаш спречува пигментација и ја прави кожата бела и светла.

Упатство за употреба: Извлечете ја маската и извадете ја обвивката од нејзе,потоа ставате ја маската на чисто лице 15 минути.Нежно протријте ја на лицето со цел да се апсорбира потполно содржината на маската.

Совети:

Mаската може да се чува во фрижидер, да се разлади пред самата употреба.Во зимскиот период маската може да се чува во вода од 50°C (бидете сигурни дека температура е помала од 70°C) и тоа 5-10  минути пред употреба.

Пакување на производот

V-SHINE хитратантна маска за ревитализација

30mlx16 koм.x1кутија или 1 kутија содржи 16 koм.x30ml