Winsmile Aнјонска паста за заби
13 дек 2012

Winsmile Aнјонска паста за заби

Паста за заби која содржи анјонски минерални соли, направена со интегрирање на палеозојски минерални соли со помош на нанотехнологија. Кога ги миете забите,  поради температурата на устата и триењето, пастата за заби создава енергија која ја впива водата и создава анјони.Анјоните ги апсорбираат колониите на микроорганизмите во устата и го спречуваат нивниот опстанок и репродукција, со што се намалува формирањето на плакети и го одржува здравјето на непцата.Минералните соли содржат природни минерални елементи,помагаат во произведување  на пробиотици во непцата и ја подобруваат циркулацијата на крвта во нецата, ги зајакнуваат забите,спречуваат појава на бактерии, го елиминираат лошиот здив и.т.н Анјоните ефикасно ги отстрануваат бактериите од површината на забите и формираат заштитен слој околу забите, помагаат да се спречи  ерозија на забите од бактерии. Минералните соли ефикасно ги одржуваат непцата здрави ,содржат различни микроелементи и помагаат во создавање на пробиотици во усната шуплина, со што се одржува оралното здравје. Ефекти  на пастата за заби:

 • Ги штити и зајакнува забите
 • Ги штити непцата
 • Ги избелува забите
 • Ги уништува бактериите
 • Го намалува забниот камен
 • Намалува флеки
 • Ја стабилизира pH вредноста во устата
 • Го одржува здивот свеж

Главен ефект :

 • Ослободува во човечкото тело корисни анјони
 • Го обезбедува телото со корисни елементи, вклучувајќи јод, калиум, калциум, магнезиум, железо и др

Состав :Welsmile анјон паста за заби со минерални соли содржи скапоцени и ретки минерали како главна состојка, како палеозојски минерали и нивната комбинација е од историско значење за да се создаде револуционерен чекор напред во оралното здравје на луѓето. Welsmile пастата за заби е сосема нов свеж вкус и форма на стоматолошка заштита, ефикасно штити и го подобрува здравјето на забите за подолг период.

 • Welsmile паста за заби се топи во устата со помош на топлина и триење, а со тоа и го активира анјони.
 • Анјоните формираат заштитен слој на површината на забите и штититат од бактерии, со што ефикасно се спречува гингивит, парадентопија, потечени непца, крварења на непцата и други проблеми.
 • Анјоните дејствуваат во усната празнина за заштита на забите за подолг временски период.

Welsmile анјон пастата за заби со минерални соли развива “Сè-во-едно” пристап за да се заштита и зајакнување на  забите, содржи различни компоненти за заштита на забите, со цел да се обезбеди целосна заштита, ефикасно ги зајакнува и избелува забите и ја штити општата здравствена состојба на усната шуплина .

 • Витамин Б2 ефективно го спречува воспалението на устата, усните, јазикот, непцата и го стимулира метаболизмот околу непцата, а со тоа и го штити здравјето на забите.
 • Хидриран силициум диоксид избелува, нежно ги отстранува дамките од забната површина, и не е штетен забната глеѓ.

Welsmile анјон минерални пастата  за заби содржи екстракти на различни билки, кои го штитат здравјето на устата.

 • Пастата е со вкус на ментол,која долго лади и освежува
 • Свеж и пријатен вкус на зелен чај , го отсранува лошиот здив
 • Производот е без шеќер, со тоа и ги спречува болести на забите кои се предизвикани од ефектот на шеќер.

Упатсво за употреба : Мијте ги забите најмалку два пати на ден, најмалку по 3 минути секој пат,миење на забите после доручек  ефикасно го штити оралното здравје После миење исплакенте со вода