<!--:MK-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули <!--:-->   <!--:SQ-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) kapsula <!--:--> <!--:en-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули <!--:-->
13 Dec 2012

AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули AHCC (Active Hexose Correlated Compound) kapsula AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули

AHCC (Activehexose correlated compaund) претставува активна полисахаридна форма, добиена со култивирање и ензимска модификација (45-60 дена) од мицелиумот на габите од фамилијата Basidiomycetes. Тој е алфа-глукан (полисахарид), којшто има имунoстимулирачко дејство и има многу мала молекулна маса, која лесно се апсорбира од ѕидот на тенкото црево. AHCC има влијание врз вродениот имунитет, односно ги активира белите крвни клетки, макрофагите и природните клетки убијци (NK-клетки), како и B и T-лимфоцитите Овој производ се користи кај пациентите подложени на хемотерапија и зрачење во повеќе од 700 клиники и болници во Јапонија. AHCC е развиен со користење на патентиран процес од неколку видови на печурки. Спецификација : 60 капсули * 500 mg Начин на употреба: Како додаток во исхраната, земете 2 капсули 3 пати на ден, по можност на празен стомак. Чување : да се чува на ладно и суво место Рок на употреба : (датумот е втиснат на паквањето) Не содржи: шеќер, сол, скроб, квасец, пченица, глутен, пченка, соја, млеко, јајца и конзерванси. Други состојки:целулоза (капсула), целулоза, силициум и магнезиум стеарат. Вегетаријанска Формула.

Supplement Facts
Servings Per Container: 30 Serving Size: 2 Caps

Сума во доза

Дневна вредност %

Calories Total fat Total Carbohydrate AHCC® (Proprietary Blend of Mushroom Mycelia Extract, Candelila Wax, Cyclodextrin and Cellulose) 5
* Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. % дневните вредности не се основани.

 

 

Внимание: Овој производ не е наменет за превенција, третман или лекување на одредени заболувања. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна храна.

 

Ky prodhim përdoret që ta ndihmojë dhe t’i jep mbështetje sistemit imunitar te pacienteve që janë nënshtruar nën kemoterapi dhe rrezatim në më shumë se 700 klinika dhe spitale në Japoni. AHCC është I zhvilluar me përdorim të procesit të patentuar prej disa lloje të kërpudhave. AHCC është i ndryshëm prej ekstrakteve të tjera të kërpudhave, sepse është shumë i pasur me alfa-glaukan ( më mirë se beta- glaukan) dhe ka masë shumë të ulët molekulare, që e bën lehtë për apsorbim në trupin. Studimet njërzore të klinikave kanë treguar se AHCC shumë e përmirëson përgjigjen imunitar, e rris dhe e mban NK aktivitetin e qelizave normale, dhe i përmirëson makrofagave dhe T- aktiviteti i qelizave. Spesifikim : 60 kapsula * 500 mg Mënyrë e përdorimit : Si shtojcë të ushqimit, merrni 2 kapsula 3 herë në ditë, sipas mundësisë, në stomakun bosh. Ruajtje : të ruhet në vend të thathë dhe të ftohtë. Afat i përdorimit : (data është e shtypur mbi paketimin) Nuk përmban: sheqer, kripë, nisheste, maja, gruri, gluten, misri, sojë, qumsht, vezë dhe konservansa. Përbërës të tjera:celuloza (kapsula), celuloza, silic dhe magnez stearat. Formula vegjetariane.

Supplement Facts
Servings Per Container: 30 Serving Size: 2 Caps

Сума во доза

Дневна вредност %

Calories Total fat Total Carbohydrate AHCC® (Proprietary Blend of Mushroom Mycelia Extract, Candelila Wax, Cyclodextrin and Cellulose) 5
* Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. % дневните вредности не се основани.