Multi Vitamin Plus+
13 дек 2012

Multi Vitamin Plus+

Мулти-Витамин Плус + има повеќе животнo витални хранливи материи со Што се овозможува да се постигне рамнотежа меѓу здраво тело и здрав ум. Не само што ги содржи оригиналните витамини и минерали на кои вие сметате , има плус  додадено  повеќе есенцијални масни киселини, зелен зеленчук, овошје и антиоксиданти во оваа нова формула.

Се покажало со текот на времето дека зад секој живот исполнет со енергија и виталност е орган исполнет со изобилство хранливи материи. Одржувањето нa нашето секојдневно здравје е многу тешко поради интезивниот начин на живот, но тоа можеме да го избалансираме со правилна исхрана или внес на природни витамини и минерали. А секојдневни  витамини треба да бидат повеќе од  веќе докажаните А Б Ц витамини кои  знаеме дека се важни за нашите тела. Еколошките фактори и методите на преработка влијаат врз квалитетот на храната која што дневно ја конзумираме. На истиот начин  како што на  океаните им е неопходно вегетацијата и риба за да останат во рамнотежа, така нашиот организам има неопходност од избалансрана храна за да функционира беспрекорно.

Ја ставаме моќта  на доброто  здравје во вашите раце и во вашето тело.

Земајќи ги во предвид годините на истражување за тоа како да се живее здраво, Apricot Power  го создаде течниот  Мулти- Витамин Плус + да биде составен дел од вашето секојдневие затоа што знаеме дека секој сака да живее најздраво што може, и овој комплетен  течен  Мулти – Витамин Плус може да ви помогне во надминување на овие напори.

Мулти-Витамин Плус + од Apricot power е врвен  хранлив енергенс од повеќе природни извори , од било кој друг производ:

- 25 Витамини и Минерали

- 24 Овошја и зеленчук

- 14 видови на зелена храна

- 18 Аминокиселини

- 12 Дигестивни Ензими

- 12 Органски Печурки

Бидејќи човечкото тело бара широк спектар на хранливи материи за општо здравје и благосостојба, Мулти-Витамин Плус + од Apricot power е супер избор за да помогнете да се премости празнината од  хранливи материи во вашата дневна исхрана. Значи, ако сметате дека треба најмногу  да се добива хранливи материи од храната што ја јадете  и сакате мултивитамински и минерални додатоци за да ја поддржите  таа  филозофијата, побарајте Мулти-Витамин Плус + од Apricot power  и искористете ги  придобивките од  конзумирање на две природно вкусни лажици дневно  на свежа храна од суштинско значење.

Перфектен  избор за денешниот забрзан и  стресен начин на живот.

Спецификација : 32 oz ( 946.35 ml)

Чување : да се чува на ладно и суво место, посебно после отварањето во фрижидер

Рок на употреба : (датумот е втиснат на паквањето)

Начин на употреба: Протресете добро. Се зема 30 ml ( 2 супени лажици ) веднаш после оброк

Не содржи : вештачки бои, вештачки ароми, млечни производи, лактоза, млеко, соја, пченица и квасец.

Supplement Facts

Доза: 1 fl oz (30 mL) Доза по опаковка 30

 

Сума во доза

Дневна вредност %

Calories 45
Total Carbohydrate 12 g 4%
Sugars 6 g
Vitamin A (50% [5,000 IU] as retinol palmitate and 50% [5,000 IU] as beta carotene) 10000 IU 200%
Vitamin C (as calcium ascorbate) 500 mg 833%
Vitamin D (as ergocalciferol) 400 IU 100%
Vitamin E (as d-alpha tocopheryl acetate) 200 IU 667%
Vitamin K (as phytonadione) 80 mcg 100%
Thiamin (as thiamine mononitrate) 25 mg 1,667%
Riboflavin (Vitamin B2) 25 mg 1471%
Niacin (as nicotinic acid/niacinamide) 20 mg 100%
Vitamin B6 (as pyridoxine HCl) 50 mg 2500%
Folic Acid 400 mcg 100%
Vitamin B12 (as cyanocobalamin) 200 mcg 3333%
Biotin (as d-biotin) 300 mcg 100%
Pantothenic Acid (as d-calcium pantothenate) 125 mg 1,250%
Calcium (as ascorbate/pantothenate) 100 mg 10%
Iron 1 mg 5%
Iodine (as potassium iodide) 150 mcg 100%
Magnesium (as magnesium gluconate) 40 mg 10%
Zinc (as zinc gluconate) 15 mg 100%
Selenium (as L-selenomethionine) 70 mcg 100%
Copper (from sodium copper chlorophyllin) 2 mg 100%
Manganese (as manganese sulfate) 4 mg 200%
Chromium (as polynicotinate) 120 mcg 100%
Molybdenum (as sodium molybdenate) 75 mcg 100%
Sodium 15 mg <1%
Potassium (as potassium gluconate) 50 mg 1%
Green Food and Spirulina Blend Spirulina (microalgae), Alfalfa (leaf stem), Barley Grass (grass), Dandelion (leaf), Wheat Grass (grass), Melissa (leaf), Lemon Grass (grass), Nettle (leaf), Blessed Thistle (stem, leaf, flower), Chlorella (broken-cell miroalgae), Plantain (leaf), Blue Green Algae (microalgae), Cilantro (leaf) 500 mg *
Amino Acids: (from Spirulina, Chlorella, Blue Green Algae) Glutamine, Asparagine, Leucine, Alanine, Arginine, Lysine, Threonine, Valine, Glycine, Isoleucine, Serine, Proline, Phenylalanine, Tyrosine, Histidine, Methionine, Tryptophan, Cysteine 225 mg *
Garden Veggies™ Juice Powder Blend: Parsley, Kale, Spinach, Wheat Grass, Brussels Sprout, Asparagus, Broccoli, Cauliflower, Beet, Carrot, Cabbage, Garlic 100 mg *
Orchard Fruits™ Juice Powder Blend: Plum, Cranberry, Blueberry, Strawberry, Blackberry, Bilberry, Cherry, Apricot, Papaya, Orange, Grape, Pineapple 100 mg *
Organic Mushroom Defense Blend: Contains all growth phases (mycelium, primordium, sclerotium and fruit body) of Cordyceps, Reishi, Shiitake, Hiratake, Maitake, Yamabushitake, Himematsutake, Kawaratake, Chaga, Zhu Ling, Agarikon, Mesima 100 mg *
Omega 3/6/9 Fatty Acid Blend: Flax Seed Powder (dry, cold-pressed), Sunflower Seed Powder (dry, cold-pressed), (providing Alpha-Linolenic Acid [ALA], Oleic Acid [OA] and Linoleic Acid [LA]) 100 mg 8
Citrus Bioflavonoid Complex (from lemon, orange, and grapefruit) 60 mg *
Siberian Eleuthero (root) 50 mg 8
Inositol 50 mg *
Choline (as choline bitartrate) 30 mg *
Hesperidin (from citrus bioflavonoid complex) 30 mg *
Betaine HCl 25 mg *
PABA (para aminobenzoic acid) 25 mg *
Rutin 25 mg *
RNA (from spirulina/chlorella) 14 mg *
DNA (from spirulina/chlorella) 4 mg *
Chlorophyll (from spirulina) 4 mg *
Boron (as sodium borate) 1 mg *
Lutein (from marigold) 200 mcg *
Други состојки: прочистена вода, 100% чиста кристална фруктоза, сорбитол, јаболкова киселина, концентрат од сок од јаболко, природни ароми, силициум диоксид, калиум сорбате и натриум бензоат (за зачувување на свежината).