Витамин B17 (NOVODALIN) Таблети
13 дек 2012

Витамин B17 (NOVODALIN) Таблети

Што е Б17 (Amygdalin)? Во 1952 год биохемичарот Ернст Кребс го открил витаминот Б17 (Amygdalin). Б17, исто така познат како Amygdalin , претставува прочистена форма нa Амигдалин и се добива со  екстракција од семката на кајсијата. Б17 (Amygdalin) е супстанција која природно се наоѓа во над 1200 различни видови храна, вклучувајќи ги и семките на многу видови на овошје, како што се кајсии, сливи, цреши, портокали, нектарини, јаболка и праски. Овој  природен Б17 додаток е извлечен од семката на кајсијата. Зошто Б17 е важен? Ние веруваме дека урамнотежената исхрана е од суштинско значење за здрав живот. Малкумина од нас конзумираат доволно витамини и минерали од храната која ја јадеме. Додатоците  во исхраната  станаа неопходни за оптимална телесна функција. Б17 е само еден од многуте хранливи материи од кои нашето тело има потреба.Претставува витална материја и при негов недостаток се јавува пореметување на метаболизмот и од таму појава на абнормални клетки , односно туморни или канцерогени клетки.   Дали има несакани ефекти? Кај некои луѓе може да се појават суптилни несакани ефекти кога прв пат конзумираат семки од кајсија или Б17, тоа  се должи делумно затоа што повеќето луѓе не редовно јадат храна богата со Б17. Несаканите ефекти (главоболка или вртоглавица), кои можат да се појават се привремени и дејствуваат како сигнал дека сте конзумирале премногу Б17 за краток временски период, но со намалување на честотота на конзумирање ,  на секој час се по пола таблетка по јадење, несаканите ефекти брзо исчезнуваат. Следете го  вашето тело, исто како кога земате било каков додаток во исхраната. Спецификација : 100 таблети * 500 mg или 100 таблети * 100 mg Препорачана употреба: Поради горчливиот вкус на семките , при превенција,подобро е да се употребуваат таблети витамин Б17. Но секако , најдобро е , особено при дијагностициран карцином да се употребуваат и двете според препораките.   Д-р Контрерас препорачува: 2-4 таблети  од  100mg како  за превенција. 4-6 таблети  од  500mg дневно за клинички болни од рак , се земаат во комбинација со ензими, антиоксиданти, и други додатоци . Поради горчливиот вкус на семките , при превенција,подобро е да се употребуваат таблети Чување :да се чува на ладно место

Supplement Facts
Number of servings: 100 Serving Size: 1 Tablet

Сума во доза

Calories Total fat Carbohydrate Sodium 12.495 KJ (kca) 0,273 g 0,019 g 0,00  g
Ingredients: Apricot kernel extract (purunus armeniaca) microcrystalline cellulose magnesium stearate.