Apricot Power

<!--:MK-->Сурови семки од кајсија <!--:--><!--:SQ-->Fara të papërpunuara prej kajsisë<!--:-->
13 Dec 2012

Сурови семки од кајсија Fara të papërpunuara prej kajsisë

Овие сурови Калифорниски семки се обработени на начин со кој што се овозможува зачувување на нивната хранлива вредност и зачувување на висока концентрација на витамин Б17 , природните ензими и Б15. Што е Б17 (Amygdalin)? Во 1952 год биохемичарот Ернст Кребс го открил витаминот Б17 (Amygdalin). Б17, исто така познат како Amygdalin , претставува прочистена форма на Амигдалин и се добива со  екстракција од семката на кајсијата. Б17 (Amygdalin) е супстанција која природно се наоѓа во над 1200 различни видови...

Read More
<!--:MK-->Витамин B17 (NOVODALIN) Таблети <!--:--><!--:SQ-->Vitaminë B17 (NOVODALIN) Tableta<!--:-->
13 Dec 2012

Витамин B17 (NOVODALIN) Таблети Vitaminë B17 (NOVODALIN) Tableta

Што е Б17 (Amygdalin)? Во 1952 год биохемичарот Ернст Кребс го открил витаминот Б17 (Amygdalin). Б17, исто така познат како Amygdalin , претставува прочистена форма нa Амигдалин и се добива со  екстракција од семката на кајсијата. Б17 (Amygdalin) е супстанција која природно се наоѓа во над 1200 различни видови храна, вклучувајќи ги и семките на многу видови на овошје, како што се кајсии, сливи, цреши, портокали, нектарини, јаболка и праски. Овој  природен Б17 додаток е извлечен од семката на кајсијата....

Read More
Multi Vitamin Plus+
13 Dec 2012

Multi Vitamin Plus+

Мулти-Витамин Плус + има повеќе животнo витални хранливи материи со Што се овозможува да се постигне рамнотежа меѓу здраво тело и здрав ум. Не само што ги содржи оригиналните витамини и минерали на кои вие сметате , има плус  додадено  повеќе есенцијални масни киселини, зелен зеленчук, овошје и антиоксиданти во оваа нова формула. Се покажало со текот на времето дека зад секој живот исполнет со енергија и виталност е орган исполнет со изобилство хранливи материи. Одржувањето нa нашето секојдневно здравје...

Read More
<!--:MK-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули <!--:-->   <!--:SQ-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) kapsula <!--:--> <!--:en-->AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули <!--:-->
13 Dec 2012

AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули AHCC (Active Hexose Correlated Compound) kapsula AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули

AHCC (Activehexose correlated compaund) претставува активна полисахаридна форма, добиена со култивирање и ензимска модификација (45-60 дена) од мицелиумот на габите од фамилијата Basidiomycetes. Тој е алфа-глукан (полисахарид), којшто има имунoстимулирачко дејство и има многу мала молекулна маса, која лесно се апсорбира од ѕидот на тенкото црево. AHCC има влијание врз вродениот имунитет, односно ги активира белите крвни клетки, макрофагите и природните клетки убијци (NK-клетки), како и B и T-лимфоцитите Овој производ се користи кај пациентите подложени на хемотерапија и зрачење...

Read More
<!--:MK-->  Mega-Enzyme Forte : панкреасни ензими<!--:--> <!--:SQ-->Mega-Enzyme Forte : enzimat pankreatike<!--:--> <!--:en-->  Mega-Enzyme Forte : панкреасни ензими<!--:-->
11 Dec 2012

Mega-Enzyme Forte : панкреасни ензими Mega-Enzyme Forte : enzimat pankreatike Mega-Enzyme Forte : панкреасни ензими

Што е Mega-Enzyme Forte? Mega-Enzyme Forte на  Apricot Power  е моќна мешавина од двата растителни и животински  панкреасни ензими,  за да му помогне на телото во детоксикација и други метаболички процеси. Оваа формула вклучува и други хранливи материи и состојки кои работат во договор со ензимите за зајакнување на имунитетот и подобрување на целокупното здравје. Мега-Ензим Форте е специјално формулиран за подобрување на ефектите на  витамини B15 и Б17. Зошто ми се потребни ензими? Ние сите сме запознаени со значењето...

Read More
Vitamin E-1000 Natural
11 Dec 2012

Vitamin E-1000 Natural

Оваа 100% природна форма на д-алфа-токоферол витамин Е е најмоќна, повеќе ефективна форма на природен витамин Е од оние кои ни се на располагање. Природниот витамин Е е моќен антиоксидант кој може да го штити срцето,  исто така да ги елиминира слободните радикали, го зајакнува имунолошкиот систем и ја подобрува состојбата на кожата, косата и ноктите. Витамин Е припаѓа на семејството на 8 антиоксидантни соединенија составено  од четири токофероли: алфа, бета, гама и делта и 4 токотриеноли: исто така алфа,...

Read More
<!--:MK-->Preven-ca капсули<!--:-->  <!--:SQ-->Preven-ca kapsula <!--:-->   <!--:en-->Preven-ca капсули<!--:-->
11 Dec 2012

Preven-ca капсули Preven-ca kapsula Preven-ca капсули

Оваа сеопфатна мешавина од екстракти  од моќни билка и плодови е создадена за да обезбеди широк спектар на флавоноиди со научно докажана антиоксидантска  активност и ефикасност. Preven-ca е природен извор на важни хранливи состојки кои содржат моќни антиоксиданти и други супстанции со голема заштитна и превентивна вредност.Антиоксидансите го неутрализираат клеточното оштетување предизвикано од слободните радикали, формирани од страна на храна богата со масти, пушење, смог, алкохол, ултравиолетово зрачење, и многу други материи генерирани во нашиот модерен начин на живот. Многу...

Read More
<!--:MK--> Витамин А + Е Емулзија<!--:--> <!--:SQ--> Vitaminë А + Е Еmulsion<!--:--> <!--:en--> Витамин А + Е Емулзија<!--:-->
11 Dec 2012

Витамин А + Е Емулзија Vitaminë А + Е Еmulsion Витамин А + Е Емулзија

Витамин А и Е Емулзија е супер концентриран извор на витамините А и Е. Овие два антиоксиданса му овозможуваат на телото да врши различни функции кои се од витално значење за нашето здравје. Фактот дека витаминот А доаѓа пред сите други витамини, ни дава една идеја за неговото огромно значење за нашето здравје. Витаминот А е неопходен за раст на клетките, јасен вид, здрава кожа, силна коса, раст на забите и коските, гастроинтестинално здравје и искористувањето на протеините во телото....

Read More
Just Barley Green Juice
11 Dec 2012

Just Barley Green Juice

Barley Green Juice Powder – сок во прав од зелен јачмен е  природна храна која содржи неверојатно високи износи на синергетски хранливи материи. Вашето тело треба да стане силно, здраво, и со младешки изглед.Oвој сок во прав од зелен јачмен  е суров, вегетаријански, и глутен-ослободен. Еден поинаков вид на трева Јачменот е најдобар вид супер природна храна, препорачана од страна на експерти за природно здраво движење. Она што ја прави храната погодна во споредба со другите е густината  и концентрацијата на...

Read More