WinCare хигиенски влошки
13 дек 2012

WinCare хигиенски влошки

WinCare  хигиенски влошки, кои во споредба со редовните влошки се поздрави и имаат подобри антибактериски својства. Под памучната површина на  ” WinCare   “ влошките има анјонски слој.За време на употребата, овој слој произведува многу голем број на негативно наелектризирани јони.

Анјонскиот слој се активира со помош на  телесна температура и влажноста и на тој начин интезивно испушта корисни анјони , околу  5.800  единици на кубен сантиметар.

Анјоните се негативно наелектризирани молекули. Овие честички се од суштинско значење за нашето здравје. Анјоните кои се се наоѓаат во воздухот  и витамините кои  се наоѓаат во храната , имаат корисен ефект на здравјето и животот. Овие честички, познат како ”воздушни витамини ” помагаат во развојот на организмот и во спречување на болести. Анјоните неутрализираат вируси, бактерии, спречуваат развој на инфекции. Имаат корисни ефекти на внатрешните органи, дишните патишта, крвта, нервниот и имунолошкиот систем и го стимулираат метаболизмот.

Во споредба со другите производи на пазарот, анјонските влошки имаат единствени предности :

- Благодарение на анјонскиот слој, имаат активно антибактериско дејство и ублажување на воспаленијата, спречува размножување на бактерии, чешање и црвенило;

- Антибактерсикото дејство трае 8-12 саати и на тој начин овозможува да се носат подолго;

- Влошките немаат нус појави, можат да се користат без ограничувања;

- Обезбедуваат слобода на движењето;

- Моќта на впивање е 2 пати  поголема во споредба со другите влошки;

- Заштеда – благодарение на нивните карактеристики, доволно е да се користат помал број на влошки, додека нивото на хигиена е неспоредливо поголемо;

- Производите се херметички спаковани, со цел да се заштитат од продор на бактерии. Пропуштаат воздух и со тоа обезбедуваат чувство на свежина. Произведени се од биолошки материјал и не содржат хемиски и токсични материи.

1 слој: Површински слој изработен од тенок и мек памук   –го спречува непријатното чувство на влага

2 слој: Анјонски слој  –ги неутрализира штетните микроорганизми и непријатниот мирис и тоа ја зајакнува отпорноста на организмот.

3 слој: Памучен слој  – пропушта воздух, обезбедува удобност и свежина

4 слој: Упивачки слој од полимер– ја претвара течноста во желатинеста гел маса и спречува непријатно лепливо чувство

5 слој: Памучен слој  – пропушта воздух, обезбедува удобност и свежина

6 слој: Термо – стабилизирачки слој – пропушта воздух , овозможува вентилација

7 слој: Фиксирачки слој од природен лепак – се прилагодува на движењата на телото

Со употребата на “WinCare” производите се стекнуваат здравствени придобивки кои се непроценливи.

Благодарение на уникатниот дизајн, изборот на природни материјали и единствениот анјонски слој употребата на WinCare влошките се препорачува:

-за време на менструален циклус

- кај вагинални и уринарни инфекции

- инконтиненција

- за време на бременост, после породување и хируршки интервенции

-проблеми со хемороиди

- воспаление на простатата

-во случаи на апсцес, ерозии , цисти и миоми

-дополнителна антибактериска заштитa при користење на јавни тоалети, базени и плажи

-хормонални нарушувања

-тешки и болни менстуални циклуси

Производот е корисен за целото човечко тело.  Може да се користи како превентивна мерка, дури и за оние кои немаат здравствени проблеми.

WinCare производите се единствени поради своите антибактериски, антифунгални и анти-инфективни ефекти. Го зајакнуваат имуниот систем, ја одржуваат хормоналната рамнотежа и го подобруваат метаболизмот. Хигиенските влошки  отстрануваат мирис и помагаат во одржување на природниот рН на кожата.

Што е анјон?

Анјон во воздухот е како витамин во храната, со голема полза за здравјето и секојдневниот живот.Исто така и се нарекува ,,витамин во воздухот,, ефикасен  е за раст на телото и  е превенција за многу болести.

Како резултат на своите својства анјоните имаат докажани лековити дејства:

- антибактериско;

- противвоспалително;

- подобрување на метаболните процеси;

- јакнење на имунитетот;

- подобрување на функцијата на ендокриниот систем;

- нормализирање на крвниот притисок;

- подобрување на концентрацијата и помнењето;

- антидепресивно;

- подобрување на квалитетот на сонот.

Бенефитот на анјоните

- За респираторниот систем

Ја подобрува функцијата на белите дробови. Белите дробови се во можат да вдишат 20% повеќе кислород за 30 минути по внесувањето на анјон.

- За кардиоваскуларниот систем

Го намалува крвниот притисок, ја подобрува функцијата на срцевиот мускул, ја олеснува дилатацијата на капиларните садови и растот на температурата.

- За нервниот систем

Му дава енергија на целото тело, го подобрува квалитетот на сонот,ги  олеснува болките и напнатоста.

- За метаболизмот

Активира различни ензими во телото, го намалува шеќерот во крвта и нивото на холестерол, го зголемува нивото на крвниот калциум и износот на урина, ја зголемува количината на азот и креатинин во урината, го забрзува растот на коските, спречува болест, витаминска инсуфициенција( недостаток на витамини).

- За имунолошкиот систем

Ја подобрува реактивноста на телото , го активира ретикулоендотелниот систем и ја подобрува отпорноста на болести.

 

Производи ги исполнуваат ISO 9001:2000 стандарди за квалитет
Поседуваат CE сертификат на Европската унија 2008100725