AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули
13 дек 2012

AHCC (Active Hexose Correlated Compound) капсули

AHCC (Activehexose correlated compaund) претставува активна полисахаридна форма, добиена со култивирање и ензимска модификација (45-60 дена) од мицелиумот на габите од фамилијата Basidiomycetes. Тој е алфа-глукан (полисахарид), којшто има имунoстимулирачко дејство и има многу мала молекулна маса, која лесно се апсорбира од ѕидот на тенкото црево. AHCC има влијание врз вродениот имунитет, односно ги активира белите крвни клетки, макрофагите и природните клетки убијци (NK-клетки), како и B и T-лимфоцитите Овој производ се користи кај пациентите подложени на хемотерапија и зрачење во повеќе од 700 клиники и болници во Јапонија. AHCC е развиен со користење на патентиран процес од неколку видови на печурки. Спецификација : 60 капсули * 500 mg Начин на употреба: Како додаток во исхраната, земете 2 капсули 3 пати на ден, по можност на празен стомак. Чување : да се чува на ладно и суво место Рок на употреба : (датумот е втиснат на паквањето) Не содржи: шеќер, сол, скроб, квасец, пченица, глутен, пченка, соја, млеко, јајца и конзерванси. Други состојки:целулоза (капсула), целулоза, силициум и магнезиум стеарат. Вегетаријанска Формула.

Supplement Facts
Servings Per Container: 30 Serving Size: 2 Caps

Сума во доза

Дневна вредност %

Calories Total fat Total Carbohydrate AHCC® (Proprietary Blend of Mushroom Mycelia Extract, Candelila Wax, Cyclodextrin and Cellulose) 5
* Дневните потреби се базирани на 2000 калории на ден. % дневните вредности не се основани.

 

 

Внимание: Овој производ не е наменет за превенција, третман или лекување на одредени заболувања. Додатоците на исхрана не треба да се користат како замена за разновидна храна.