Cyto Pharma

<!--:MK-->Витамин В17 – Amigdalina таблети <!--:--> <!--:SQ-->   Vitaminë B17 – Amigdalina Tableta<!--:--><!--:en-->Витамин В17 – Amigdalina таблети <!--:-->
12 Dec 2012

Витамин В17 – Amigdalina таблети Vitaminë B17 – Amigdalina TabletaВитамин В17 – Amigdalina таблети

Што е Б17 (Amygdalin)? Во 1952 год биохемичарот Ернст Кребс го открил витаминот Б17 (Amygdalin). Б17, исто така познат како Amygdalin , претставува прочистена форма нa Амигдалин и се добива со  екстракција од семката на кајсијата. Б17 (Amygdalin) е супстанција која природно се наоѓа во над 1200 различни видови храна, вклучувајќи ги и семките на многу видови на овошје, како што се кајсии, сливи, цреши, портокали, нектарини, јаболка и праски. Овој  природен Б17 додаток е извлечен од семката на кајсијата....

Read More